Syksyn tullen viileys ajaa kulttuurin siirtymään ulkoilmakatsomoista sisäsaleihin. Pääkaupunkiseudulla on tarjolla runsaasti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, lastentapahtumia, opastettuja kierroksia, messuja, elokuvia, myynti- ja kierrätystilaisuuksia, retkiä sekä musiikki- ja tanssitapahtumia.

On siis mistä valita!

Teatteri on yksi vanhimmista taiteenmuodoista, joka jo antiikin Kreikassa viihdytti ihmisiä. Nykyinen teatteri on lainannut eri teatterihistorian aikakausilta näytelmänaiheita sekä klassisia henkilöhahmoja.

Helsingissä sijaitsevan Suomen Kansallisteatterin syyskauden laaja ohjelmisto tarjoaa sekä kotimaista että kansainvälistä uutta draamaa ja klassikoita. Vai miltä kuulostavat Anton Tšehovin Kolme sisarta, William Shakespearen klassikko Romeo  & Julia, Heini Junkkaalan Homoäiti tai nuoren kirjailijaneron Pajtim Statovcin kirjaan perustuva Kissani Jugoslavia? Fantasiannälkäiset tai huumorinjanoiset suuntaavat Turun Kaupunginteatteriin, jossa nähdään syksyllä muun muassa Tolkienin iki-ihana Taru sormusten herrasta.

Nauruhermoja kutkuttavat eturivin ammattikoomikot, jotka astuvat lavalle teatterin komiikkaklubisarjassa.
Rikkaalle kulttuurimatkalle sinut vie myös museoiden näyttelyvalikoima. Innostutpa sitten nykytaiteesta, valokuvista, taide-esinekokoelmista, Mannerheimista, suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksista, leluista, designista tai tekniikasta – Helsingin seudun museokattaus on suorastaan hengästyttävä!

Muista, että Museokortti on pääsylippusi paitsi Helsingin museoihin, yhteensä 280 eri museoon Ahvenanmaalta Inariin.