Myös koirien tassut palelevat sekä kärsivät katujen suolauksesta, epäpuhtauksista ja terävistä hiekoitushiekan kivistä. Koiran jalkoihin laitettavat tossut suojaavat tassuja merkittävästi. Myös jarrusukat voivat helpottaa esimerkiksi vanhemman koiran liikkumista liukkaalla lattialla tai portaissa.

Näitä koirille tarpeellisia vaatteita, tossuja ja tarvikkeita saa myös kivan näköisinä ja koiran persoonallisuuteen sopivina. Tuotteita löytyy niin pikkuprinsessalle kuin rennolle farkkujäbällekin.

 

Koirien muoti jäljittelee ihmisten muotia

Jos koira on tottunut pienestä pitäen käsittelyyn ja turkinhoitoon, se yleensä hyväksyy myös erilaiset ponnarit ja paitulit. Koirat ovat näissä asioissa yksilöitä, mutta totuttautuminen erilaisiin asioihin auttaa selviytymään niin reissussa kuin vaikkapa trimmaajan luona tai eläinlääkärissä. Erilaiset asut voivat olla myös kovasti koiran mieleen: jotkut koirat eivät enää suostu pakkasella ollenkaan ulos ilman töppösiä tai vaikuttavat suorastaan peilailevan itseään uusi takki yllään.

Koirien muodissa nähdään paljon ihmisten muodin yksityiskohtia. Haalareissa on oikeita taskuja, keväällä farkkurotsit sekä farkun ja muiden materiaalien yhdistelmät ovat suosittuja. Kevään juhliin lemmikille voi pukea esimerkiksi ruusukoristeisen kaulapannan tai tyylikkään solmion.