Rentoa meininkiä Pohjolan Rivieralla

Elämää pursuava Nallikarin lomakylä Perämeren kauneimmalla hiekkrannalla ei jätä kylmäksi. Kivenheiton päässä Oulun keskustasta sijaitsevassa lomakylässä Pohjolan Rivieraksikin kehuttu rantaelämä, retkeilijän unelmaluonto ja rento tunnelma yhdistyvät tasoikkaaseen majoitukseen ja lähiympäristön kulttuuriaktiviteetteihin. Kesäaurinko hellii lähes ympäri vuorokauden ja ulkoilumaastot keskellä kauneinta luontoa avautuvat suoraan ulko-ovelta. Majoitu tyylikkäästi villassa, paraatipaikalla rantamökissä tai erätunnelmissa teltassa, jokaiselle jotakin!

Lisää tietoa: nallikari.fi

 

Aarteenmetsästystä Lapissa

Tiesitkö, että Leonardo Da Vinci piti aina työpöydällään Lapin jalokiveä eli ametistia, sillä uskoi sen nopeuttavan älyä ja haihduttavan pahat ajatukset? Ole oman elämäsi Da Vinci ja lähde ametistivaellukselle Lappiin. Lampivaaran Ametistikaivos on maailman ainoita jalokivikaivoksia, joka pitää ovensa avoinna vierailijoille. 2000 miljoonaa vuotta sitten suurvuoriston uumenissa syntynyttä jalokiveä pääsee etsimään itsellensä ohjatuilla retkillä, ja samalla pääsee nauttimaan pohjoisen Suomen jylhistä maisemista ja yöttömistä öistä.

Lisää tietoa: ametistikaivos.fi

 

Vetistä riemua lapsille ja aikuisille

Pohjoismaiden suurin ympärivuotinen vesipuisto Serena saa lapset nauramaan ja aikuiset leikkimään. Ikisuosikki Villivirta vetää pyörteisiinsä kaikenikäiset laskijat, eikä Suomen pisin liukumäki, Rengasjoki, jätä vaativampaakaan vauhdinnälkää tyydyttämättä. Maltillisempi nautiskelija voi rentoutua vaikkapa porealtaissa tai aurinkotuolissa. Kesäkaudella vesipuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja sisävesipuiston puolella on aina takuuhelle. Mökkiyöpyjä nauttii vesipuistosta majoituksen hinnalla, ja Espoon Korpilammelta kesälomamatka voi jatkua esimerkiksi teemapuistojen kestotähti Puuhamaahan. Puuhanalle toivottaa kaikki lapset ja lapsenmieliset viettämään vaikka koko päivän vesipuistossa, moottoriradoilla, pomppupaikoilla ja huvipuistolaitteissa! FunTour-yhteislippu kattaa lystit molemmissa puistoissa alle neljälläkympillä.

Lisää tietoa: serena.fi ja puuhamaa.fi

 

Aktiivisen nautiskelijan saaristoparatiisi

Ahvenanmaa lumoaa upealla luonnolla ja kiireettömällä ilmapiirillä. Leppoisa saaristoelämä on pienimuotoista, mutta aktiviteetit ja elämykset monipuoliset. Rannat ovat lasten lemppari ja lumoava meri kalastajan unelma. Lähtisitkö tutkimusmatkalle taianomaiseen luontoon pyöräillen, vaeltaen vai meloen? Vai tekisitkö matkan menneeseen ja tutustuisit Ahvenanmaan historialliseen kulttuuriantiin? Kesällä kahvilaelämä, taidenäyttelyt ja kirpputorit heräävät henkiin, ja toisinaan meno vilkastuu konserteilla ja festivaaleilla, kuten Meripäivillä ja Rockoffilla Maarianhaminassa. Hyvä ruoka, rikkaat kokemukset ja nautinnot luovat mukavan lomaelämyksen!

Lisää tietoa: alandsresor.fi

 

Jännittäviä seikkailuja Helsingin sydämessä

Escape Room Helsinki tarjoaa pakohuoneita Helsingin sydämessä. Tunnin pituisista 11 peleistämme löydät juuri sinun porukalle sopivan haastavan ja kiinnostavan kokemuksen. Jos haluat olla ulkona ja nähdä Helsingin keskustaa eri näkökulmista, suosittelemme ulkoilmapeliä Operation Mindfallia, joka on 2-3 tuntia kestävä agenttimissio tuntematonta reittiä pitkin.
Pelimme sopivat 2–6 hengen ryhmille noin 12-vuotiaasta aikuisiin. Nuorimmille on tarjolla kolme lastenpeliä. Joka päivä kesän aikana julkaistaan nettisivuillamme Päivän Peli jopa 50% alennuksella. Tietoa löydät osoitteesta escaperoom.fi.

Lisää tietoa: escaperoom.fi

 

Musapiknikille Järvenpäähän

Suomen suurin bluesfestari Puistoblues kokoaa Järvenpään nurmikentälle tuhansia musadiggareita monessa sukupolvessa piknikviltteineen kesäkuun viimeisellä viikolla. Tänä vuonna 41-vuotias Puistoblues juhlii arvoisessaan seurassa, kun legendaarinen laulaja-lauluntekijä John Hiatt tulee esiintymään Suomeen 30.6. Lavalla nähdään myös muun muassa Euroopan parhaaksi kitaristiksi valittu kotimaan vahvistus
Erja Lyytinen. Laatutietoinen festarikävijä majoittuu Tuusulanjärven rannalla Hotelli Gustavelundissa, jonne bluesin ystäville on räätälöity yhteislippu luksusluokan majoituksella. Vietä päivä puiston musameiningeissä ja herää uuteen aamuun aidossa suomalaisessa järvimaisemassa saunoen.

Lisää tietoa: puistoblues.fi