– Treenikerrasto on varmasti eniten käyttämäni vaate. Sen täytyy olla mukava päällä ja istua kuin hansikas, niin että se ei lepata tai hankaa mistään, Corinne Grönholm, 22, listaa.

Grönholm asuu ja harjoittelee talvet Ruotsin Tärnabyyssa. Hän on harrastanut alppihiihtoa pienestä pitäen.

– Tiesin jo alle kymmenen vuotiaana, että tämä on se laji, jossa haluan menestyä. Tällä hetkellä annan alppihiihdolle kaikkeni, yhteensä 22 kertaa kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut ja seitsemän kertaa palkintopallille FIS-kisoissa noussut Grönholm kertoo.

Harjoituksissa ja kilpailuissa alusasulta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia.

– Jos laskujen välissä on pitkä tauko, on tärkeää, että olo pysyy lämpimänä. Nopeatempoisemmissa treeneissä tulee usein kunnon hiki. Silloin alusvaatteen pitää siirtää kosteus iholta vaatteen ulkopuolelle tai seuraavaan vaatekerrokseen.

 

Laatua ja kestävyyttä

Tekninen alusasu on Corinne Grönholmin treeni- ja kilpailupukeutumisen lähtökohta. Hänen käyttämänsä alusasut ovat valmistettu synteettisestä ja antibakteerisesta materiaalista, joka kuivuu nopeasti ja ehkäisee pahan hajun muodostumista.

– Jos harjoitus on sellainen, jossa en hikoile paljon, saatan käyttää samaa alusasua pari kolmekin kertaa. Kun hiki alkaa tuoksua, vaate päätyy pesukoriin, hän kertoo.

Laadukas tekninen alusasu kestää säännöllistä pesua, eikä menetä ominaisuuksiaan. Se on suoraan koneesta otettuna jo melkein kuiva, toisin kuin puuvillaiset vaatteet, joiden kosteus tuntuu vielä selvästi.

– Myös alusvaatteiden pitää kestää ahkeraa pesua ja kovaa kulutusta. Kiva ulkoasu ja värikkyys ovat niissäkin plussaa, hän päättää.

 

Seuraa Corinnea: Instagram: ccorinnes, nettisivut ja blogi: www.corinnegronholm.com